Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Πως θα χωριστεί το Αρτσάχ - Ναγκόρνο/ Καραμπάχ - Τελευταίες εξελίξεις

Σήμερα 20.11.2020, ο Αζέρικος στρατός κατέλαβε στην ευρύτερη περιοχή του Αγκντάμ στο Αρτσάχ - Ναγκόρνο/ Καραμπάχ, όπως και στην ίδια την κωμόπολη. Η περιοχή του Άγκνταμ, όπως συμφωνήθηκε από το δυσμενές για την Αρμενία σύμφωνο κατάπαυσης πυρός μεταξύ Αζερμπαϊτζάν-Ρωσίας-Αρμενίας, είναι μια από τις περιοχές που μας έδινε τις εικόνες των Αρμενίων να καίνε τα σπίτια τους πριν τα εγκαταλείψουν.


Με κόκκινο κύκλο, το Άγκνταμ


Επιπλέον, οι Αρμένιοι που ζούσαν Ανατολικά του Αρτσάχ - Ναγκόρνο/ Καραμπάχ, θα πρέπει να εγκαταλείψουν Τις Δυτικές περιοχές του Καλμπατζάρ και Λαχίν, ως τις 25.11 και 1.12, αντίστοιχα.


Περιεκτικός χάρτης μεταβολών στην περιοχή

Την ευρύτερη περιοχή θα περιπολούν 2000 Ρώσοι ειρηνευτές, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ακόμα και τώρα ποια θα είναι η ακριβής θέση τους. Οι ειρηνευτές όμως, θα βρίσκονται σίγουρα στο πέρασμα του Λαχίν, όπου είναι τα σύνορα της Αρμενίας με το Ιράν, αλλά και ο δρόμος που ενώνει την περιοχή του Αρτσάχ - Ναγκόρνο/ Καραμπάχ που κατέλαβε το Αζερμπαϊτζάν με το Δυτικό κομμάτι της χώρας.

Το Αρτσάχ - Ναγκόρνο/ Καραμπάχ είναι μια περιοχή που ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά λόγω των κατοίκων του που είναι Αρμένιοι. Διοικείται από τους ίδιους, με τη στήριξη της Αρμένικης κυβέρνησης.

Οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές μαζί με τους άμαχους, ξεπέρασαν τους 4000, μέσα στις 6 βδομάδες της ένοπλης σύρραξης των δύο χωρών.

πηγή: https://www.rferl.org/a/nagorno-karabakh-azerbaijan-army-enters-aghdam-armenians-flee/30959905.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου