Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΡΑΜΙΝ ΧΟΣΣΕΪΝ ΠΑΝΑΧΙ, ΚΟΥΡΔΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ..

Ο ακτιβιστής, Ραμίν Χοσσεϊνί Πανάχι, πλέον 23 χρονών, συλλήφθη τον Ιούνιο του 2017 στη Σαναντάζ, πρωτεύουσα της κουρδικής περιοχής του Ιράν, με την κατηγορία της συμμετοχής στο αντιπολιτευόμενο κουρδικό κόμμα «Κομάλα».

Ο Πανάχι καταδικάστηκε σε θάνατο σε μια δίκη που διήρκησε λιγότερο από μια ώρα. Συλλήφθη τραυματισμένος, μπαίνοντας με το όχημά του στο Ιράν, όταν πυροβολήθηκε από τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όσοι κάθονταν στο πίσω κάθισμα και ο ίδιος να χάσει τις αισθήσεις του από τις σφαίρες που δέχτηκε.






Η κατηγορία που του προσδόθηκε αρχικά ήταν αυτή της κατοχής ενός όπλου και μια χειροβομβίδας, για να «δέσει» αργότερα εκείνη της συμμετοχής στην Κομάλα.

Η Ιρανή κυβέρνηση κυνηγά και εκτελεί μαζικά (δια δημόσιου απαγχονισμού) Κούρδους ακτιβιστές ή και απλά πολίτες. Προσδίδει κατηγορίες για συμμετοχή σε διάφορα κούρδικα κινήματα και οργανώσεις όπως είναι και το PJAK (Κόμμα Ελευθερίας και Ζωής του Κουρδιστάν) και το κόμμα Κομάλα με απολογισμό από τον Γενάρη του 2017, 500 φυλακισμένους, βασανισμένους, πυροβολημένους κλπ Κούρδους.
Από τις 7 Αυγούστου του 2017, 87 με 149 άτομα έχουν εκτελεστεί σε φυλακές ή δημόσια, με μόνο το 10-20% αυτών να γνωστοποιούνται.

Ο Πανάχι θα εκτελεστεί σε τρεις μέρες από σήμερα, 4.9.2018 μετά από δεκάδες μήνες βασανιστηρίων. Η μόνη περίπτωση να σωθεί, είναι οι ανώτατοι ηγέτες της χώρας, Χαμενεΐ ή Ροχανί να του δώσουν χάρη.

Οι ώρες περνάνε..



Πηγή: anfenglish.com, wikipedia.org: punishment in Iran, radiofarda.com, amnesty.org, deathpenaltyworldwide.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου