Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Στον 20χρονο Βρετανό ήρωα, Ράιαν Λοκ

Η προτελευταία μέρα του στην Βρετανία. Γάμος στο Χάμπσαϊρ.
Χτύπησε το τηλέφωνο. Του είπαν ότι κάπου στο Χάμπσαϊρ θα γίνει ένας γάμος και ως ψήστης θα μπορούσε να βγάλει ένα μεροκάματο. Αμέσως γύρισε και το είπε στον πατέρα του. Του είπε πως ήταν μια ευκαιρία για λίγα παραπάνω χρήματα πριν το ταξίδι διακοπών του.

Την επόμενη μέρα, ήδη έτοιμος για τις διακοπές που είχε προαναγγείλει για την Τουρκία, φεύγει.

Ο προορισμός του όμως θα ήταν διαφορετικός από ότι είχε ανακοινώσει στους γονείς του. Ο Ράιαν Λοκ, είχε επικοινωνήσει ήδη με τις δυνάμεις του YPG, και ταξιδεύοντας μέσω Βόρειου Ιράκ έφτασε στη Ροζάβα.

Σύντομα, παρέα με τον Μάικλ Ίσραελ και τον Άντον Νέσεκ, ο εικασάχρονος Βρετανός, οδηγούμενος από τις δυνάμεις του SDF φύλαγε την έξοδο της πρόσφατα απελευθερωμένης πόλης Μάνμπιτς. Εκεί ένα Τούρκικο αεροβομβαρδιστικό θα εξαπολύσει επίθεση κατά της άτυπης συνοριογραμμής στερώντας του τους δυο συντρόφους του, με τον ίδιο να τραυματίζεται ελαφρά στο κεφάλι.


Τα τραύματα στο κεφάλι του Ράιαν Λοκ από την επίθεση Τούρκικου αερομαχητικού
που στέρησε τη ζωή των Μάικλ Ίζραελ και Αντον Νέσεκ.

Διακομίζεται στο νοσοκομείο του Κομπάνε όπου σύντομα παίρνει εξιτήριο και πλαισιώνει το μέτωπο προς την πρωτεύουσα του Ισλαμικού κράτους, Αρ Ράκκα.
Σε μια μάχη, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, ο Ράιαν μένει τελευταίος με τους συμμορίτες Ισλαμιστές να περικυκλώνουν το χώρο. Τότε ήταν, που ο θαρραλέος 20χρονος έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Μια πράξη που έσωσε τον Ράιαν από το να αποτελέσει έναν ακόμη πρωταγωνιστή στα φρικιαστικά προπαγανδιστικά βίντεο των φανατικών Ισλαμιστών, με αποκεφαλισμούς, κάψιμο ζωντανών και λοιπές αρρωστημένες πρακτικές δολοφονίας.




Ο Ράιαν σε φωτογραφία με το όπλο του


Είκοσι χρονών, χωρίς να σκεφτεί τη ζωή του, στερούμενος ότι η ηλικία του είχε να του προσφέρει, έχοντας χάσει τους δυο πιο κοντινούς του συντρόφους, για την ελευθερία και την ισότητα κάποιων ανθρώπων που καθόλου δε γνώριζε, αλλά παρακινούμενος από τις αμετάβλητες αξίες του, έπεσε ηρωικά στο πιο δίκαιο πεδίο μάχης του αιώνα μας.

ŞEHİD NAMIRIN
Άρης Α.Μ.
5.2.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου