Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Για τους τέσσερεις μάρτυρες του Νταρ Αζζά

Στις 24 Οκτώβρη έγινε η τελετή ταφής των τεσσάρων μαρτύρων του Νταρ Αζζά. Οι τέσσερεις Τούρκοι σύντροφοι και συντρόφισσες, Τζενκ, Γιουσουφμπάς, Εζγκέ και Ασιγιέ έπεσαν στο πεδίο μάχης στις 27 Απρίλη του 2017.






Στις 27 Απρίλη, έχοντας ήδη παρεισφρύσει στις γραμμές της Συριακής Αλ Κάεντα, της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία (εξασκώντες τζιχάντ), η οποία στηρίζεται από τον Ερντογάν, οι σύντροφοι προσπάθησαν να περάσουν σε Τούρκικο έδαφος, με τελική αποστολή την εκτέλεση υψηλόβαθμου ηγέτη της Συριακής Αλ Κάεντα ή αλλιώς και Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Στα σύνορα συναντήθηκαν με Τούρκους στρατιώτες και χτυπήθηκαν μαζί τους για ώρα, έως ώτου οι συμμορίτες του ΕΣΣ έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησε μια νέα μάχη. Ο ένας από τους συντρόφους χτυπήθηκε από σφαίρα των τζιχαντιστών ενώ οι υπόλοιποι σύντροφοι και έχοντας ήδη αφαιρέσει το δικαίωμα στη ζωή σε τέσσερεις με πέντε συμμορίτες, φύλαξαν την τελευταία σφαίρα για τους εαυτούς τους ώστε να μην πιαστούν αιχμάλωτοι.

Έξι μήνες μετά, μετά από διαπραγματεύσεις του YPG για την παράδοση των σορών των συντρόφων, έγινε η τελετή κήδευσής τους, μακριά από τα σπίτια τους, στο έδαφος της Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας (Ροζάβα).



Στη μνήμη των ηρώων συντρόφων, στη μνήμη των επαναστατών σοσιαλιστών των Ενωτικών Απελευθερωτικών Δυνάμεων, (B.Ö.G).
Τζενκ Κιλαγκόζ
Γιουσουφμπάς Ακάυ
Εζγκέ Μπαλί
Ασιγιέ Οζλαχλάν

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙ!



Αρμί Γκιουλέρ Μπαλί,
25.10.2017, Ροζάβα
Ενωτικές Απελευθερωτικές Δυνάμεις - B.Ö.G

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου